In deze wekelijkse rubriek geven kopstukken uit de sector commentaar op het nieuws. Deze week Dennis de Roo, managing director van D&R Group.

Met de recente overname van de ‘Portshuttle’ door Havenbedrijf Rotterdam, is de door hen gemelde missie ‘het creëren van economische en maatschappelijke waarde door samen met klanten en stakeholders duurzame groei te realiseren in de haven van wereldklasse’, inmiddels uitgebreid. Zij worden een collega en belanghebbende partij, ten opzichte van de bestaande barge- en railoperators .

Tot voor kort heeft Havenbedrijf Rotterdam zich opgesteld als een partij die ondernemingen faciliteert om nieuwe activiteiten te ontwikkelen, maar zich hier niet commercieel en financieel aan te verbinden. Men gaat zich nu dus in een positie manoeuvreren op het gebied van intermodaal vervoer waarbij er voldoende bedrijven met de nodige vakkennis het al moeilijk genoeg hebben.

De vraag is dan ook hoe men de neutraliteit kan waarborgen? Er zijn immers meer connecties en partijen binnen Rotterdam, Nederland en dit ook nog eens naast de bestemming Tilburg. Laatste overigens ook door de ‘Portshuttle’ bedient. Gaat men daar ook investeren? Immers het speelveld moet gelijk blijven, waarbij nu een belangrijke speler en verhuurder op de stoel van de gebruikers gaat zitten.

Gelukkig hebben we een nieuwe routeplanner die ons de weg kan wijzen…

bron: nieuwsbladtransport.nl