Het Waarschuwingsregister Logistieke Sector (WLS) verwelkomt nieuwe deelnemer: de “Van Donge & De Roo” groep

Het WLS is een initiatief van belangenorganisaties TLN, ACN en Fenex om gezamenlijk de logistiek veilig te maken. Jaarlijks lijden ondernemers tientallen miljoenen Euro’s schade door fraude of diefstal door medewerkers. Dankzij het WLS kunnen ondernemers voorkomen dat medewerkers met een verleden van fraude of criminaliteit ‘ongezien’ het bedrijf in komen. Al meer dan 40 logistieke bedrijven nemen deel, waaronder DHL, Coolblue, PostNL, Rhenus, Kühne & Nagel en DSV. Hoe meer deelnemers, hoe beter criminelen en fraudeurs geweerd kunnen worden uit de keten.

Onlangs is ook de Van Donge & De Roo groep toegetreden tot het WLS. Directeur Dennis de Roo licht de deelname van zijn bedrijf toe: ‘Wij zijn een logistieke duizendpoot en bieden verschillende diensten aan in de logistieke keten. Bij het aannemen van nieuwe medewerkers gaan wij zorgvuldig te werk. Sterker nog, wij hebben diverse multinationals als klant die van ons eisen dat we 100% compliant en rechtmatig werken. Het WLS is voor ons een waardevolle aanvulling op de VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) en een verdere uitbreiding van procedures en criteria die wij voor onder andere ons AEO certificaat hanteren, om onze betrouwbaarheid voor leveranciers en klanten te garanderen.

Waar een VOG gebaseerd is op een veroordeling, is een registratie in het WLS gebaseerd op ontslag (of ontslagwaardig) waarvoor aangifte is gedaan. Het WLS heeft van de Autoriteit Persoonsgegevens een Verklaring van Rechtmatigheid ontvangen. Een protocol waarborgt dat deelnemers handelen binnen de kaders van de AVG.

Wilt u ook bijdragen aan een veilige logistieke keten? Neemt u dan contact via info@stichtingwls.nl of bel met 088-1125222.

Source