Vanaf zondag tien nachten zware hinder op Antwerpse Ring

Zondagavond 9 september starten de werken voor de vernieuwing van de voegen van de Antwerpse ring. Omdat het verkeer over een beperkt aantal rijstroken moet verlopen, wordt tien nachten hinder verwacht.

De werken richting Nederland zouden oorspronkelijk op 2 september beginnen, maar het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) moest de start naar nu zondag verschuiven. Die werken zullen vermoedelijk vijf nachten duren. De werken op de kant richting Gent beginnen vanaf maandagnacht 17 september en zullen eveneens vijf nachten duren.

Om de hinder voor het verkeer te beperken, wordt er enkel ’s nachts gewerkt tussen 21.00 uur en 05.00 uur. De werken gebeuren met een mobiele werf. Telkens worden er een of meerdere rijstroken ingenomen. Het verkeer beschikt wel altijd over minstens één rijstrook om de werfzone te passeren.

Wanneer er op de kant richting Gent gewerkt wordt ter hoogte van Borgerhout, zullen de op- en afrit Borgerhout (nr. 3) afgesloten worden. Het verkeer komende van de E313 zal dan tijdelijk op één rijstrook gezet worden.

Weersafhankelijk

AWV waarschuwt dat deze werken zeer sterk afhankelijk zijn van de weersomstandigheden. Als het weer niet meezit (regen en/of koude), kunnen ze niet doorgaan en verschuift de planning opnieuw.

Om weggebruikers een betrouwbare hinderinschatting mee te geven, verschijnt dagelijks rond 14.00 uur een bericht op de websites van het Vlaams Verkeerscentrum en het Agentschap Wegen en Verkeer. Hierin wordt de verkeerssituatie voor de komende nacht meegegeven.

Bron: Flows

Vanaf zondag tien nachten zware hinder op Antwerpse Ring

Zondagavond 9 september starten de werken voor de vernieuwing van de voegen van de Antwerpse ring. Omdat het verkeer over …

Source